2009. március 7., szombat

Visszatérve

Az elmúlt másfél-két napot Budapesten töltöttem, teljesen internetmentesen és alapvetően ügyintézésre koncentrálva (főleg adóbevallás, mert tavaly még volt magyar jövedelmem is). Félig turistának éreztem magamat, és van, ami ezalatt a 3 hónap alatt is megváltozott. A levegő minősége sajnos nem igazán. Viszont ahogy anyu felfedezte, már nem kell 2 jegyet - vagy átszállójegyet - lyukasztani a metrón, csak egy simát...szóval azért vannak pozitív dolgok is :-) Na meg a péntek délutáni ragyogó, melengető napsütés és a madárcsicsergés a kertből! Az nagyon jólesett. Például ;)

A csütörtöki repülőút azért is emlékezetes marad, mert jókora turbulenciába kerültünk a leszállásnál. Nem 2-3 percre, hanem kb. félórára. Viszont a mai visszaút hihetetlenül sima volt, meg se rezzent a gép. Most már tudatosan kezdem memorizálni a pilóták nevét (be szokták mondani), és majd figyelem, van-e összefüggés ;) És ki gondolta volna, hogy pl. egy komplett porszívó és még a fúrógép-szett is befér a csomagomba? Persze alapvetően nem kifejezetten erre formálták a táskámat...na nem a kézipoggyászról beszélek, mert abban "csak" egy kis számítógép és a monitor volt. Meg egy rúd Pick téliszalámi.

Malmöbe visszaérve az első dolgom volt mosási időt foglalni holnapra (az első eset az új lakásban, ennek megfelelően kicsit kalandos volt, pl. mert nem találtam a foglaló-lakatunkat) és este elmentem bevásárolni is. És olyan, de olyan isteni csokis biojoghurtot vettem, hogy csak na! Pedig győzködnöm kellett magamat: csoki és joghurt...ráadásul egyből egy liternyi? De mivel a körtés verzió is abszolút nyerő párosítás (nagy kedvencünk), végülis ez is bekerült a kosárba.

A nap svéd szava: färdigmat (készétel).

Nincsenek megjegyzések: