2009. március 16., hétfő

Március idusán

Tegnap beugrott, hogy jé, ma március 15-e van, nahát és hétvégére esik? Ránéztem a magyar hírekre az Indexen, és nem ért nagy meglepetés: tüntetések és társai...hát erről ennyit.

Az az igazság, hogy ehelyett leginkább a lakással foglalkoztunk egy kicsit, ennek kapcsán bejártunk két közeli barkácsáruházat is. Ezeket is fel kell már lassan fedeznünk, most éppen a Jula és a Hornbach volt soron. Az utóbbinak vannak a legelégedettebb vásárlói, már ha hinni lehet a hivatkozott közvéleménykutatásnak. Svédországban nincs se OBI, se BauMaxx (bár van egy BYGGmax nevű barkácsáruház-hálózat, aminek gyanúsan hasonló a neve), se Praktiker. Nem mintha hiányoznának ;) Eredetileg azért indultunk el, mert a Jula-nál nyitási kedvezmények voltak, de annyira új ez a malmöi bevásárlóközpont (Stora Bernstorp), hogy még nem bírták kitáblázni az odautat, így keringtünk egy jó nagyot a környéken. Viszont - meglepetésre - egyáltalán nem volt tömeg a boltban. Talán mások sem találtak oda? ;)

Persze mire valami tényleges barkácsolásba kezdtünk volna, már vége is lett a hétvégének. Ja, ez nem igaz, egy IKEA-s fellépőt (kis létra helyetti bútordarab) összeraktunk. Meg a tévét. (Na és a tévédíj egy külön bejegyzést érdemel, igyekszem nem elfelejteni...) Szerelésre vár még két konyhaszék, a konyhaasztal - amit előtte le is kell olajozni - és egy fürdőszobai kisszekrény. A beszerzésre váró bútordarabok száma ennél jóval több. Még ágyunk sincs tulajdonképpen...

Viszont szeretünk az új lakásban lakni. A park szomszédsága sok látnivalóval szolgál. Van egy kis tó is, vadkacsákkal. Reggelente, a buszra várva a kergetőző nyulakat szoktam nézni. Aztán ott van az a nagy madársereglet (talán csókák?), akik gyakran - és hangosan - gyülekeznek a park fáinak tetején. És említésre méltó az a pasas, aki egy nagy fekete macskát szokott pórázon sétáltatni. A macska teljesen kutyaszerűen vonul végig az utcán ;)

A nap svéd szava: skruvmejsel (csavarhúzó)

Nincsenek megjegyzések: