2009. január 30., péntek

Elvis és Hedvig

Egy rendes hétköznap reggel általában úgy kezdődik, hogy az ember szerez egy friss Metro újságot és mihamarabb a képregényes oldalra lapoz, hogy meglegyen a napi betevő Elvis-e. Nem E. Presley, hanem egy névrokon teknős a főszereplő, akit a képregény rajzolója - Tony Cronstam - bevallottan magáról mintázott. Elvis élete párját, Hedviget pedig a saját feleségéről (őt élőben Maria-nak hívják és ő is hozzájárul saját témákkal a képregényhez). Szerepel még a macskájuk, Sonny is, aki "mivel macska, nincsenek személyiségi jogai, így a valódi nevét viseli" :-)

Elvis Svédországban él - pontosabban Malmöben, mint Tony vagy mi is - , és mindig talál valamit, amin bosszankodhat. Vagy éppen edzeni kezd, de a drágán vett éves kártyáját csak egy hétig használja. És valamiért csak a nyaka izmosodik:








...vagy éppen alulmarad a Hedviggel folytatott szócsatában. Vagy a halálán van a náthától. Általában vagy a társadalomnak állít görbe tükröt, vagy az örökzöld férfi-nő kapcsolatnak. És ha leveszi a páncélját, akkor bónuszként kivillan a szexi hátsója is...habár ehhez egy bizonyos szögből kell nézni, mert különben kiderül a turpisság:


Ami bennünket illet, rajongók lettünk. Malmöben a sarki antikváriumból felvásároltuk a teljes Elvis-készletet (több könyvnyi válogatás is megjelent már). Egyszerűen szenzációs és megunhatatlan. Ideális olvasnivaló egy fárasztó nap végén. Sajnos Svédország határain túl teljesen ismeretlen. Habár talán ez az a kategória, aminek a fordításával még én is megpróbálkozhatnék. Vicces lenne ;)

A nap svéd szava: tjurnacken (bikanyak...lásd a középső kép utolsó kockáján is)

Nincsenek megjegyzések: