2008. szeptember 14., vasárnap

Ez itt a reklám helye...

Vannak ezek a jó kis IKEA-s fotómozaik-plakátok szerte a városban: messziről egy arc, közelről pedig sok bútor/egyéb termék. Például ilyen, ilyen vagy emilyen. A mottó pedig az, hogy "éljen a sokszínűség" (svédül: Länge leve mångfalden). Szerintem ötletes - és a buszra várva lehet kukkolni a részleteket :-)

Egyébként is sok érdekes és jó reklámot lehet látni. Vannak olyanok, amik annyira szépek, hogy el is felejtem, hogy valamit el akarnak adni (kérdés, hogy megéri-e a cégnek, ha teljesen leragadok a látványnál és máris a saját kis kreatív projektjeimen agyalok...ahelyett, hogy rohannék a boltba). Van amelyik vicces, pl. a dán-svéd körútra szóló Öresund Rundt vonatjegy hirdetése.

Aztán a filctollal összefirkált utcai plakátoknál néha nem is rongálásról van szó, hanem a reklámba "bele van tervezve" a firkálás. A múltkor meg az volt a gyanús az egyik tűzfalon, hogy a tetőről lógó óriásplakátot ragasztó emberek - még sajnáltam is őket az esőben - nem mozdulnak. Jobban megnézve rájöttem, hogy nem is élnek, csak bábuk ;)

De az aktuális kedvencem mégis ez a SAS-tévéreklám (SAS, azaz Scandinavian Airlines), amit tegnap este láttam az egyik dán tévécsatornán. Telitalálat a zene, a történet, a hangulat. Ez az én szememben már művészet...

A nap svéd szava: överraskning (meglepetés)

3 megjegyzés:

Edit írta...

Szia Mőci!
Nagyon tetszik a blogod, az írásaid meg a képek is nagyon jók! :-)
Puszi
Edit

Rita írta...

Nagyon szerettem a svéd reklámokat! hihetetlenül szellemesek, nem gyönyörű barbik, hanem hús-vér emberek szerepelnek benne, mindennapi szituációkban, amelyek görbetükröt mutatnak nekünk - magunkat is kinevetjük.
Hiányoznak is!Itt délen a szokásos kommersz reklámok vannak csak, ahol minden olyan "varázslatos".

Rita írta...

Annyira tetszett, amit írtál,hogy beidéztelek egy bejegyzésbe, mintegy tovább gombolyítva a fonalat.