2008. szeptember 10., szerda

Olvasni jó, olvasni kell

A minap bedobtak nekünk egy amos című újságot, aminek a címlapján ez a pasi van. Még azóta sem tudom, mi ez a ruha rajta: vajon vetkőzés/öltözés közben kapták el, vagy valami speckó északi öltözet? :-)

Kíváncsian lapozgattam, hogy kitaláljam, mi is lehet ez az egész, mert egyébként ki van írva az ajtónkra, hogy "Ingen reklam...tack", azaz köszönjük nem kérünk reklámot (és ezt komolyan be is tartják, nem dobják be még a Metro heti ingatlanos kiadását sem...pedig az kivételesen érdekelne).

Viszonylag hamar kiderült, hogy az amos a svéd egyház lapja és egész érdekes cikkek vannak benne, pl. kielemzik a sztárokért való rajongás lélektanát (ezen belül egy teljes, hatalmas oldalt elfoglal Angelina Jolie és Brad Pitt fotója), egy másik cikkben pedig Martin Luther King és Barack Obama között vonnak párhuzamot. De van benne képriport a stallarholmeni apácarend mindennapjairól is: az egyik képen az apáca bevásárlókocsija tele van Whiskas macskaeledellel, a másikon azt láthatjuk, hogy Maj nővér (71 éves) a kolostor weblapját szerkeszti a laptopon, miközben öt apáca is körbeüli...de az is tetszik, ahol Ingrid nővér (84 éves) a mini-traktorral füvet nyír :-)

Egyébként is elolvasok szinte minden sajtóterméket (de reklámot is), ami a kezem ügyébe kerül, mert érdekelnek a hírek és az olvasás "mellesleg" jót tesz a svéd szókincsemnek is. De a napi sajtót nem kis feladat megemészteni: van két ingyenes napilap is, a Metro és a Malmö Lund City, amiknek a növekvő halmait kegyetlen következetességgel, rendszeresen kiszórjuk (miután a hasznos infókat kiollóztuk belőlük). Emellett még újságot vásárolni egyszerűen felesleges lenne ;)

A nap svéd szava: plånbok (pénztárca)

Nincsenek megjegyzések: