2009. október 18., vasárnap

Vonatjegy

Október 13-án lejárt az éves vonatbérletem, és - érthető okokból - nem igazán akaródzik 35.000 koronát (kb. 900.000 Ft) kiadnom egy újra ;) Viszont még kétszer svédórára kell mennem, így megnéztem közelebbről is, mik a lehetőségek.

A legegyszerűbb megoldást - teljesárú jegy vásárlása - valahogy túl drágának találom (800-1000 korona, csak egy útra). Licitálhatnék 1 koronáért a Tradera-n - maga az SJ hirdet meg így néhány jegyet -, de ez már ezen a héten sem igazán sikerült, csúnyán rámlicitáltak és az sms-ben küldött licitem sem ért oda, mint később kiderült.

Viszont vannak SJ Prio pontjaim - épp az éves bérlet miatt -, úgyhogy 12.000 pontért vettem egy elsőosztályú jegyet a weben (másra nem érdemes őrizgetni a pontokat, pl. egy szendvics is 6000 pont vagy ilyesmi). A másik irányba pedig a Blocket-en (apróhirdetések oldala) találtam egy 300 koronás jegyet. Beszéltem az illetővel, állítólag holnap meg kell kapnom a jegyet. Fizetni pedig a borítékban található számlaszámra fogok. (Ez aztán a bizalom, nem?)

Egyébként a Blocket-en ajánlott jegyeket még akkor vették a hirdetők, amikor még nem voltak nevesítve. Viszont kb. egy hónapja csak névreszóló jegyeket lehet vásárolni, ezzel akarják a vonatjegyek "magánpiacát" visszaszorítani...valószínűleg ez sikerülni is fog. Hacsak a hirdetők nem találnak még egy piaci rést ;)

A nap svéd szava: beställning (megrendelés)

3 megjegyzés:

Katica írta...

Mondd, hogy elírtad ezeket a jegyárakat! Ez annyira sok, hogy milánói szemmel is hihetetlen.

Emőke írta...

Nem, nem írtam el...mondjuk ne felejtsük el, hogy egy svéd korona csak 25 Ft, esetleg ez zavarhatott meg? A 300 korona (kb. 7.500 Ft) oda-vissza szerintem nem vészes erre a 6-700 km-es távra. Avagy?...

Az éves bérlet meg tényleg húzós, de a cégem fizette, így könnyen ugráltam :-)

Emőke írta...

Ja, és természetesen ma megérkezett a vonatjegy postán, ahogy a srác ígérte :-)

Mindjárt utalom is az árát. (Ő mondjuk 95 koronáért vette anno, az nem rossz ---> kb. 2300 Ft.)