2009. október 11., vasárnap

Hässleholm

A héten szinte minden nap utaztam, na nem üzleti ügyben, hanem csak az utazás kedvéért (tudom, vacak nekem...), . Háromszor is voltam Hässleholmban, ami a Lund utáni vasútmegálló, azaz 40 percnyi vonatút Malmötől. Barátságos városka, csodaszép design-kultúrházzal (közvetlenül a vasútállomás mellett), ami kiállítóterem, mozi, étterem, kávézó, könyvtár, turistainformáció és - szerencsére - WC is egyben.

A turistainformáció egész Skåne-re kiterjed, sőt Svédország más tájaira is (=plusz 6 kg a válltáskámban...). A könyvtárban pedig ingyenes számítógép-terminálok vannak, ahonnan internetezni lehet. Nekem kapóra is jött, hogy rákukkanthattam a mailjeimre.

A hangulatos belvárosban találtam egy kellemes kávézót is, ahol teljesen baráti áron lehet sütiket venni (répatorta! muffin!). Az is tetszett, hogy több olyan üzlet is van a városban, ahol formatervezett ajándékokat ill. lakberendezési tárgyakat lehet vásárolni...pl. ilyen a Borett. Az anyagi csőd elkerülése érdekében inkább csak a 10-15 koronás kávéskanalak között válogattam ;)

A nap svéd szava: innerstad (belváros)

3 megjegyzés:

Manka írta...

Szia Emőke, lesz nálam egy kis meglepetés neked. :)

Emőke írta...

Jsj, ez izgalmas, köszi :-) És van is már, vagy még csak lesz?...

Emőke írta...

Jsj = Jaj

KapcsFord :-)))