2010. március 15., hétfő

A szükséges plusz :-)

Tavaszi fáradtság, vizsgahegyek és a még mindig röpködő mínuszok ide vagy oda, azért jócskán vannak pozitív élmények is, pl.:

  • a napokban kaptam sms-t a Telenor-tól (az itteni Pannon és Vodafon egy cégben, mindkét céget ők tulajdonolják), miszerint fontos ügyfél vagyok, ezért ők most 50 koronát töltenek a kártyámra. Pedig én - a "fontos ügyfél" - havonta épp csak a minimumösszeget szoktam rátölteni a telefonomra :-)

  • a múlt héten teszteltem egy hatalmas és remek török zöldséges-szupermarketet (Özen All-Frukt), ahol isteni török szezámos karikát (kb. mint a bajor ropogós perec), helyi sütésű arab falafelkenyeret és (horvát!) szilvás gombócot vettem - úgyhogy megvolt a hétvégi magyarosch ebéd is...

  • ma bejött nyelvtanórára a helyes orosz osztálytársnőnk, aki alig 3 hete szült, de ennek ellenére becsülettel végigülte az egész 2 órát. Érdekes volt végre hatalmas pocak nélkül látni - a tanárnő viccelődött is, miszerint a kislánya talán máris önellátó és hagyja a mamát tanulni ;)

  • ma tanítás - de főleg: túlélt vizsga! - után napfürdőztünk-csevegtünk egyet a Dockan stégjén (mivel természetesen a március 15-e itt nem munkaszüneti nap)...no nem volt hőség, de azért picit már lehetett érezni a nap erejét. Ezt itthon is élvezni szoktuk, a macskával együtt az erkélyünkön, ami szerencsére üvegezett (az erkély, nem a macska), így máris élvezhető a nyár melege...bár ez nyáron majd hirtelen átmegy a pokol tüzébe

  • végre kivirított az orchideánk a konyhaablakban...további rügyek és bimbók folyamatban! Plusz a soklevelű szobanövényünk, amit pont másfél éve, az ideköltözésemkor hoztunk ki egy kis termosz belsejében(!) már akkora, hogy nehéz elhinni, hogy akkorka volt anno

A nap szava: tentamen (vizsga, röviden: tenta)

6 megjegyzés:

Unknown írta...

Hol van ez a torok szupermarket?

(Csak megjegyzeskent irom, a hetvegen olvastam az ujsagban hogy a Netto boltot nyit a kornyeken a aprilisban (Vattenverksvägen) ugyhogy vegre lesz hova menni vasarolni akkor is ha nem akarod a fele beveteled elkolteni :) (Coop konsumba mar be se teszem a labam miota multkor eladtak nekem egy liter narancslevet 32 koronaert. A hajamat volt kedvem tepni mikor megneztem otthon a blokkot, raadasul nem is nekem volt az a szerencsetlen narancsle :D.)

Emőke írta...

Jogos a kerdes :-) Lantmannagatan 59, de betettem a weboldaluk linkjet a bejegyzesbe is, ez az: http://www.all-frukt.se/kontakt.html

Igen, a Nettot kozvetlenul mellettunk epitik, ha a 7-es busszal mesz, a Kirsebergs kyrka megallonal van es mar egesz jol allnak vele! En is orulok neki, mert a värnhem-i Netto azert messzebb van.

A Coop tenyleg gaz, de neha sajnos en is rafanyalodom, bar igyekszem elkerulni.

Emőke írta...

Ja, es az Özen-hez a legjobb 8-as busszal menni (Heleneholmsskolan megallo), de a 32-es is megall ott es ugyanaz a megallo neve.

Unknown írta...

De jó, köszi :)
Egyszer el is jutok odáig hogy elmenjek :)
Voltál egyébként ezekben a keleti illetőségű boltokban mint Abdos és társai? (Sallerupsvagen LIDL-nél lévő leágazójánál mész egy kicsit az úton (5 perc gyalog) vagy azt hiszem abban a kis utcában ahol a LIDL van, van még vagy 5 másik ugyanilyen fajtájú bolt). Gondoltam egyszer ide is elmegyek de soha nem jutok el odáig.
Na mindegy :)
Ha van valami jó tipped egyébként azt szívesen fogadom.

Hogy a vadludakhoz is hozzászóljak:
Tegnap este órán pont arról volt szó, hogy miért akarják sokan hogy elkezdjék őket vadászni. Szegény tanárnak csak vörösödött a feje mikor benyögtem cenzúrázatlanul, hogy azért mert össze-vissza sz**nak (bocs a szóhasználatért, csak próbáltam visszaadni a stílust :D) Lehet hogy inkább be kellett volna fognom, de csak kiesett a számon, mert múlt évben volt egy nagyon kellemes élmyényem az egyik parkban amikor elcsúsztam egy ilyen "meglepin", és ráestem vagy 5 másik adagra... :D

Unknown írta...

...azért minden rosszban van valami jó is!
Pl.hogy a tehenek nem tudnak repülni:)

Rita írta...

De jó olvasni, hogy a hideg ellenére is észreveszed a jó dolgokat, ez ilyenkor március végén különösen nehéz szokott lenni. A szilvásgombóc nagyon jól hangzik:))