2009. szeptember 30., szerda

Stockholmi hétvége /1

Be kell vallanom, hogy rácsok mögé kerültünk, pedig nem is mi raboltuk el azt a sok pénzt ;) Viszont két éjszakát töltöttünk a stockholmi Långholmen szigetén, az egykori börtönben. Ma hotelként és hostelként üzemel és "a rabul ejtő sziget" szlogennel reklámozza magát. És tényleg, mekkora poén!

A kivitelezés meglepően igényes: fullextrás design-cellák minden kényelemmel fölszerelve, ezernyi ötlettel megspékelve. Például a recepción több falióra mutatja a különböző börtönök helyi idejét (pl. Långholmen, Alcatraz, Sing-Sing). Aztán pl. céges csapatépítéseket is szerveznek, ehhez természetesen rabnak kell a kollégáknak beöltözniük...és mindehhez egy csodás zöld sziget szolgál háttérül. Érdemes megnézni a reklámvideójukat is.

Amikor pedig végre képesek voltunk erről a jó kis helyről kimozdulni, akkor pl. hajóra szálltunk és megnéztük a Stockholm környéki szigetvilág egy kis szeletét. Van mit nézni, hiszen. kb. 30-35.000 kisebb-nagyobb sziget van errefelé. A bőséges svédasztalos brunch-csal (=reggeli+ebéd összevonva) egybekötött hajóút jó ötletnek bizonyult, abszolút tudom ajánlani (angol nyelvű étlap itt). De egyéb tematikus hajókirándulásokra is be lehet nevezni: "sima utakra" és az említett brunch-on kívül ottebédelős és vacsorautakra is...

A nap svéd szava: fängelse (börtön)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gyönyörű lehet a képek alapján!
Kivételesen ebbe az egy börtönbe szívesen beköltöznék! :)

Birkán voltatok? :)

Szép hetet!

N.Péter

Névtelen írta...

Ezt bejegyzesedet azutan fedeztem fel a blogodon miutan ezen a honlapon felfedeztuk, hogy a feb19-20ai hetvegen csak Långholmenben tudunk megszallni.
www.coophotellpremie.com
Nem bantuk, egy nagyon jopofa elmeny volT (megspekelve nemi cudar teli idovel es 6oras vonatkesessel - ez utobbi kevesbe volt jo...).