2010. szeptember 15., szerda

Malmöi szilánkok

  • Tegnap este összefutottunk B.-vel, ugyanis éppen megláttuk a hátát, ahogy fordult be a lépcsőházuk felé a belvárosban (mi éppen hazafelé kerekeztünk a macskaköves utcán át - micsoda koincidencia!). Megérdeztük, szavaz-e hétvégén. A válasz: "Ááá nem, én otthon sem szavaztam, úgyhogy itthon sem fogok..." Hmmm...zseniális nyelvi megoldás a "hol-is-vagyunk-otthon?" kérdésre, hát nem? (Én egyébként ki nem hagynám a szavazást. Még egy első.)
  • A Bookline-nél rendelt könyveim végre megérkeztek hozzám, némi konspiráció eredményeképpen, ugyanis egy általam soha nem látott malmöi férfiúnak lettek átadva. Jonas pedig - némi telefonos üldözés után, mivel kétszer kellett neki üzenetet hagynom, hogy visszahívjon - hajlandó volt átadni azokat nekem egy órája, a Hansa üzletközpontban, a Telenor üzlete előtt (ki kellett nyomoznom, hol is van ez a bolt, mert nem szoktam itt járni).
  • Október végén megyünk Budapestre, megvannak a repjegyek...erre pont az előbb jött üzenet, hogy az érettségi találkozónk pont akkor lesz Miskolcon amikor mi is. Bingó :-)

  • Én pedig mindjárt el a Västra Hamnen felé, ahol az ICA Maxi-ban dán påläggchoklad-ot veszek (kenyérre való csokilapok), mégpedig E. magyar kollégáinak, akik Sport szeletet és Boci csokit hoztak nekünk a messzi Magyarországról...

  • Apropó, mint megtudtam, Malmöben is lehet Piros Pöttyös Túró Rudi-t venni!!! Mondjuk, hogy a hét híre ;) Na, kit érdekel, hogy hol? (Bár még nem ellenőriztem le az infót.)

  • Ha már magyarok: tegnap du. egy magyar sráccal kávéztunk, aki friss malmöi létét meghazudtoló gyorsasággal talált munkát (még laknia sincs hol tulajdonképpen). A hétfői tornán pedig a helyettesítő lány elárulta, hogy az apukáját Károlynak hívják, azaz magyar, ő maga pedig mindent megért magyarul, de nem nagyon beszél, mind mondta, csak "kicsit".

  • Az új félévben tegnap mentem először busszal a suliba, hát elég fura érzés volt. És azt hiszem, elszoktam a gyaloglástól amióta bringázok. Úgy éreztem magamat, mint egy partra vetett pingvin, aki nagyon lassan halad :-))
A nap svéd szava: promenad (séta)

6 megjegyzés:

zzz írta...

Nemcsak Túró Rudi van,szokott lenni Sport csoki és Traubi is!

Névtelen írta...

Èrdekel az üzlet neve (vajon lehet tôlük postán rendelni?), és hogy melyik járattal mikor mentek október végén Mo.ra

Emőke írta...

Én még nem tudom a nevét az üzletnek, csak hogy hol van, de a hétvégén meg akarjuk nézni, igaz-e a sok mendemonda :-) Megkérdezem tőlük a postai rendelést is. Utána megírom, oké?

A másik infót küldöm magánban.

kisrumpf írta...

Hehe, ha én (ritkán) buszozom, vagy villamosozom, igen fura érzés, hogy nem szorít le a biztonsági üv. Bizonytalannak érzem magam.

Mi nov. elején megyünk "haza" 3 napra...

lucillaposta írta...

Szia,
kaptál tőlem egy díjat, nézz majd be hozzám valamikor.

hudinika írta...

A Piros pöttyös az igazi:) Emőke megtalálta végül a boltot. Meg is kínált egy hamisítatlan túrórudival.
Ajánlhatom mindenkinek, hogy ha nincs túl sok pénze akkor ne vegyen egy zsírúj bicajt hanem keressen alkatrészeket (kerék, váz, kormány, stb..) az utcán:). Vannak elhagyott bringák szinte mindenhol. Ha van egy kis affinitásod a szereléshez illetve 1-2száz koronád akkor boldogan tulajdonolhatsz egy "újat". Olcsó alkatrészek és szerszámok lelőhelye : http://www.biltema.se/sv/

U.I.: Köszi Előd mégegyszer a segítséget