2010. október 1., péntek

Baljós árnyak, biciklibakival

Szerdán a tanulmányi osztályról (negyedik emelet) kijőve döbbenten észleltem, hogy nagy füst van a 4-5. emelet magasságában - persze közben már megszólalt a tűzjelző sziréna is. Lerohantam a földszinti termünkbe és összekapkodtam a cuccaimat, mielőtt elhagytam a többiekkel az épületet, akik - a füstöt nem látva - kicsit kelletlenül szedték a lábukat. Én kissé feldúltan magyaráztam nekik, hogy bizony valami éghet, én a saját szememmel láttam. (Óóóó, tényleg? és Nahát!!)

Kint áttereltek bennünket egy kisebb térre és elmondták, hogy...ez egy gyakorlat volt. Javagyúúúúgy. Nos, meg kell adni, hogy elég életszagúra sikeredett. Persze logikus, hogy a füstérzékelőket is tesztelni kell, nemcsak a szirénát.

De ha jobban meggondolom, valami lehetett a levegőben, mert a Västra Hamnennél lévő ICA Maxiból kijőve éreztem, hogy a biciklim nagyon nem az igazi. Hát igen: az első kerekem teljesen lapos volt. Persze ilyennek is elő kell fordulnia - nem élünk tökéletes világban ugyebár.

Szegény Eleonora-t (ez a típusa a bringámnak, ami egyébként svéd Monark gyártmány) nem mertem a bolt előtt hagyni, mert nem akartam, hogy még több baj érje - vagy elvigye valaki egy kocsira feldobva -, ezért eltoltam kb. kétszáz méterrel odébb, és lelakatoltam egy biciklitárolóhoz.

Amíg oda nem ért az assistance-szolgálat - értsd: E., az autóval - beültem a tengerparti Espresso House-ba kávézni. Majd felraktuk Eleonórát és hazagurultunk - immár négy keréken :-)

Egyébként ez a szerkentyű, az autó vonóhorgára szerelhető bicikliszállító okos egy találmány. Akár három bringa is elfér rajta és több biztonsági pöcök is van rajta, hogy le ne essen, egyrészt a bicikli(k) a vonóhorogról, másrészt az egész cucc az autóról. Hasonló segédeszközt már Magyarországon is lehet kapni (biciklitartó néven).

De igazából nem erre vettük a kütyüt, mármint hogy a lesántult vasparipákat szállítsuk rajta, hanem arra, hogy ha kirándulni megyünk, vihessük magunkkal mindkét biciklit. Például ez a hétvége egész kellemesnek ígérkezik, már ami az időjárást illeti...

A nap svéd szava: cykelhållare (biciklitartó)

1 megjegyzés:

desertfox írta...

Szia!
Akkor szerencsére nem történt nagy baj! Jó hétvégét!
Üdv, Laci