2010. október 21., csütörtök

Levelezés, tegnapról...

Szia Emőke,

Nem tudod, hogy tudnám kideríteni, hogy a király itt volt-e Malmöben ma?

Képzeld, amikor jöttem dolgozni, kicsivel 8 után, 3 autó állt a Stortorget-en. Amolyan diplomata-autók. De nem volt felhajtás meg ilyesmi, csak éppen a sofőrök készültek beülni a kocsiba. Éppen amikor elhajtottam mellettük, kinyílt az épület ajtaja és 3 pasi lépett ki. Amikor visszanéztem, az egyik pont olyannak tűnt mint a király. De mivel nem volt felhajtás, meg lezárás, meg kutyafüle... ezért nem vagyok benne biztos.

Az jutott eszembe, hogy múltkor jöttem vissza Ferihegy 2A-ról, és még a járdára sem engedtek fel (konkrétan rám morgott egy félszekrény), mert éppen valakit vártak. Ehhez képest - ha igaz, hogy a király volt itt - a biciklisek úgy húztak el a kocsik mellett, mint annak a legtermészetesebb rendje. Végülis munkanap van, nem?

Puszi nektek!
A.


- - -

Szia,

Hát, lehet, hogy beletrafáltál...nézd csak, mit találtam mára:

(a cikk szerint az egész királyi család Helsigborgba hivatalos október 20-án, a Bernadotte-dinasztia 200 éves évfordulójának apropóján)

És ha már Helsingborgba mennek, akkor Malmö sincs messze, ugyebár :-))
Na, gyorsan kinyomoztam? ;)

Puszi,
Emőke


.......

Aztán a mai folyomány:

........

Szia,
Ma reggel mondtak a tévében, hogy ma a lund-i gyerekkórhazban van a királyné, Sylvia...ha netán megint "arrafelé járnál" :-)

Szió,
Emőke

- - -

Lundban kedden voltam... akkor nem járt arrafelé senki híresség... Na, de majd jól nyitva tartom a szememet.


Üdv
A.

. . . . .
. . . . .

Ui.: Ma reggel a főiskolai étterem pénztárosa név szerint szólított...már éppen tűnődni kezdtem, ugyan honnan is tudhatja, de rögtön megadta a választ is: "Láttalak tegnap az újságban! Mondtam is, hogy én ismerem ezt a lányt!"...

E. pedig azzal fogadott itthon, hogy "valaki kivágta és bedobta a cikket hozzánk...biztos egy rajongód..." (Tipikus svéd megoldás.)

A cikk egyébként a tegnapi Metro újságban jelent meg (4. oldal) és két mondatomat is idézik, plusz a fényképem is szerepel. A táncos tornára jött egy riporter és egy fotós és mindenféléket kérdeztek az egésszel kapcsolatban (na és a fotóst véletlenül Kingának hívják és magyar származású lengyel). No de ez már egész régen volt - talán másfél hónapja? - és már majdnem letettünk róla, hogy egyáltalán nyomtatásba kerül az egész.

Hogy is mondják? Mindenki híres lehet öt percre :-)

4 megjegyzés:

krydd írta...

Kedves Emőke!
Épp mozgásos táncos helyet keresek. Ha jól értettem a cikket, akkor a hely Betaniaplan Malmöbe, de tudnál több információt adni róla? Pl. hol van, vagy ha van weboldala, azt megosztanád? esetleg más helyét, amit ismersz vagy próbáltál? Előre is köszi! Ja, és klassz, hogy a szomszédok felismernek az újságból!

Emőke írta...

Szia,

Aktiv Ungdom a nevük, ez a weboldaluk: http://www.aktivungdom.m.se

, itt a katalógusban a "Fysioteket" alatt találod meg, Dans Mix a neve, hétfőnként van. Igaz, 1-kor kezdődik, ez nem mindenkinek jó...

Mást még nem próbáltam eddig. Különféle jógás helyeket néztem, de végül azokra nem mentem el, pedig lett volna ingyenes próbaóra. Ezek ált. szeptember elején kezdődtek, a Dans Mix is, de szerintem simán bekapcsolódhatsz most is.

Ha van még kérdés, jöhet :-)

Emőke írta...

Ja bocs, a katalógus lemaradt:
http://www.aktivungdom.m.se/attachments/File/AU_program_ht2010_webb.pdf

krydd1 írta...

Köszi!