2010. október 23., szombat

Egyedi darab

Mármint a biciklim, a mellékelt díszítéssel :-) Egyébként nem én találtam ki, sok hasonló fut a városban. A virágok kimondottan praktikusak, amikor egy sokelemű biciklitárolóban kell kiszúrni a sajátomat. Sőt, a fehéres fürtöt kifejezetten biciklikormányra árulták (Koppenhágában találtam egy boltban). Már többen is kifejezték tetszésüket a dekorációt látva.

Talán már írtam, hogy egy igazi Monark mormorscykel-ről van szó (szó szerint: "nagymamabicikli"). Igazi hűséges társ, már sok mindent megéltünk együtt ez alatt a pár hónap alatt is. Pl. még nyáron lerepültem róla (csak a fél fogamat hagytam ott), teljesen a saját hibámból. Azóta az első kosaram kicsit érdekes alakú. De egy kosár nekem smafu, van egy hátsó kosaram is (és ha kell, még egy haramdikat is fel tudok tenni). Egy-egy bevásárlás után remek látvány vagyok felcuccolva...

Esténként magamra öltöm a fényvisszaverős mellényt is, mert fő a láthatóság. Persze a lámpákat is használom, sok malmöi biciklissel ellentétben.

És amíg tavaly télen csodálattal vegyes borzadással néztem a bringásokat, most komolyan gondolkozom, hogy biciklizzek-e télen is. Mert legyen bármilyen szélvihar (és ez nem ritka itt), egy-két km után nagyon melegem lesz. És ellenkező esetben nagyon meg fogom érezni a tekerés hiányát. Éljen az aktív élet!

Apropó szél: valaki magyarázza már meg, hogy miért mindig ellenszélben tekerek? Akár a suliba megyek, akár hazafelé jövök. Murphy törvénye és kész?...

A nap svéd szava: korg (kosár)

2 megjegyzés:

Hiver írta...

Régi bringás mondás: a szélirányt a kormány mozgatásával tudod irányítani :o)

delisa írta...

szia Emöke, maileztem priviben... /üdv:d.