2010. január 23., szombat

Remény Haitinek

Közép-európai idő szerint szombat hajnal 2-kor kezdődött a 2 órás Hope for Haiti Now című jótékonysági koncert és tv-műsor. Hiába a késői (vagy inkább korai) időpont, nem vagyok képes kikapcsolni a tévét. Túlélők személyes történetei, pozitív gondolatok és élő zene - pl. Madonna, Stevie Wonder, Sheryl Crow, Bruce Springsteen, - váltakoznak, de pár perc erejéig abba is belehallgathatunk, hogyan mondanak köszönetet az alkalmi telefonszolgálatos szerepet vállaló - de sokan maguk is adományozó - hollywoodi sztárok (pl. Julia Roberts vagy Steven Spielberg) az anyagi segítséget küldő tévénézőknek. A műsorvezetők többek között George Clooney, Julia Roberts, Bill Clinton, Brad Pitt, Tom Hanks...

Mindenképpen ajánlom megnézésre!! Svédországban az SVT1 este 9:00-11:00 között ismétli a gálaműsort. A magyarországi tévéprogramban egyelőre nem találom...aki tudja, mikor és hol adják, írja be a kommentbe, o.k.? Köszi előre is!

Egyébként itt Svédországban több szervezetnek is lehet egyszerűen, sms-ben adakozni a Haitin történt katasztrófa túlélőinek a megsegítésére, a telefontársaságok nem számítanak fel díjat, azaz a teljes összeg adomány. Svédország a harmadik a Haitinek legtöbbet adományozó nemzetek listáján (ami az ország méretéhez képest előkelő helyezés). De ennél sokkal több, részletesebb információ található Delisa blogján a Svédek Haitiért c. bejegyzésben.

A nap svéd szava: bidrag (anyagi vagy természetbeni segítség)

Nincsenek megjegyzések: