2009. november 27., péntek

Idegen tollakkal...

...ugyan nem szeretnék ékeskedni, viszont mások svédországi blogját olvasva gyakran érzem, hogy igen, ez tényleg olyan "svédes" téma, amiről akár én is írhattam volna, de nem biztos, hogy ilyen frappánsan meg tudtam volna fogalmazni.

Egyik kedvencem Rékuc blogja, aminek az alcíme: Svédországi odüsszeiám: tudósítások, szösszenetek, döbbenetek. Rékuc Stockholmban ill. Stockholmból figyeli a helyi jellegzetességeket, most tőle ajánlok néhány írást. Többek között választ kaphatunk az alábbi kérdésekre is:

Ráadásul ír a szívem csücske malmöi könyvtárról is :-)

Aki pedig a háttérre - mások véleményére, tapasztalataira - is kíváncsi, annak érdemes a hozzászólások végén található kommentekre is rákattintania, mert igencsak árnyalják a képet...

Más. Azaz némi technikai információ:

Itt a blogban - a jobb oszlop menüjében, még pontosabban az archívum alatt - megjelentek a címkék (ill. minden bejegyzés végén is megtalálhatóak), amik segítségével téma szerint kereshető az összes bejegyzés. Az adott címszó után a zárójeles szám azt mutatja, hány bejegyzésnek ez a témája.

Plusz egy észak-svédországi város (Härnösand) időjárását is betettem Stockholm, Malmö és Budapest fölé, kifejezetten csak az összehasonlítás kedvéért. Ez a 18.000 lakosú város egyébként Västernorrland megyében található és bár tőle északabbra is vannak lakott települések (pl. Umeå, Luleå, Gällivare, Kiruna...), sajnos róluk nincs ilyen linkem.

A nap svéd szava: läkare (orvos)

Nincsenek megjegyzések: