2009. november 20., péntek

Bringára fel!

A mai napon végre-valahára megérkezett a biciklim, egy használt, de feltuningolt Monark "nagymamabicikli" (nem vicc, tényleg így hívják ezt a fajta kétkerekűt).

Az úgy kezdődött, hogy E. munkahelye mellett van egy bicikliszerviz, ahol kint kb. 150, bent kb. 200 olyan bicikli áll, amiket a város adott el neki, mivel tilos helyen parkoltak + a gazdáik nem jelentkeztek értük a megadott határidőig (még egy nemzeti sport: ahová ki van írva, hogy itt ne parkolj, oda holtbiztos, hogy legalább egy-két biciklit leraknak).

Még augusztusban voltunk a szervizben, ahol a tulaj - aki ezt hobbiból csinálja, mellette van "rendes" állása - mondta, hogy válasszunk ki egy szimpatikus biciklit és ő azt helyrepofozza nekem (új váltó, új ülés, bicikliskosár felszerelése, újrafényezés, stb.). Egy Marathon márkájú mellett tettem le a voksomat. A szerelő azt ígérte, hogy kb. 2 hét múlva készen is lesz - mi meg elhittük.

Eltelt az augusztus, sőt a szeptember nagy része is, bicikli meg sehol. SMS-es érdeklődésünkre megtudtuk, hogy még mindig nincs készen, majd jelentkezik a szerelőnk. Majd tényleg elröppent a szeptember, sőt a teljes október is. November elején végre életjel érkezett kaptunk a "biciklikirálytól" (ez a cég neve ugyanis, azaz Cykelkungen). Mégpedig azt, hogy ha lehet, válasszunk egy másik biciklit, mert a kiválasztottunk nem annyira jó, pl. a vasváza hamar rozsdásodni fog. Viszont van helyette egy Monark. Jó, akkor legyen az (nekem amúgyis tetszenek a Monark-ok).

Meglepő, de alig egy hét múlva már azt a hírt kaptuk, hogy mehetünk is a bicikliért. Nem mintha a november-december olyan kellemes biciklizőhónap lenne Malmöben (bár manapság ki ismeri ki magát az időjáráson?). Szóval felkerült az autó vonóhorogjára a speciálisan erre a célra kifejlesztett tárolóegység - ilyet sem láttam még Magyarországon, bár nem kizárt, hogy létezik - és irány a Cykelkungen :-)

A nap svéd szava: växel (váltó)

Nincsenek megjegyzések: