2009. augusztus 20., csütörtök

Egy 25 éves szerelmi történet

...ez az idei Malmöfestivalen jelmondata, ami augusztus 14-én kezdődött és 21-éig tart. Sok minden történik sok helyszínen és a belváros nagy részét lezárták a járműforgalom elől a fesztiválozók kedvéért. Koncertek, zenei és egyéb tematikus - pl. állatvédelmi vagy helyi napilap - sátrak vannak felállítva.

Rengeteg ételsátor is várja az éhes malmöieket, mi néhány napja az Astrid och aporna (Astrid és a majmok) nevű vegetáriánus étterem virslitálját kóstoltuk meg és egyúttal ellenálltunk az öt lángososbódénak, amelyek többsége "igazi magyar lángos" néven hirdeti magát. Egyébként a világ minden tájának konyhaművészete képviselteti magát, a thaitól az afrikain át a svédig.

Érdekes látnivalók még a világ legnagyobb fonott kosarai is. Az én kedvencem mégis az a bicikli, amit teleültettek virággal :-) Vicces volt látni a csatorna vizében átlátszó gömbökben előrehaladni igyekvő fiatal fesztiválozók csoportját is. Az idei fesztivál szerintem jóval látványosabb, mint a tavalyi és úgy tűnik, hogy nagyobb területre is kiterjed....egy blogbejegyzés nem is elég a mindenféle látnivalók felsorolásához.

A nap svéd szava: apa (majom)

Nincsenek megjegyzések: