2011. május 7., szombat

Zöldülős

Amint lesz egy félórám, csinálok egy "zöldség"gyűjteményt, azaz összegereblyézem azokat a fotóimat, amik a zöld Malmöt mutatják be. Van mit nézni! (Apropó: a mellékelt kép az utcánkban készült...) Már kezdenek az orgonák is virágozni, a nárciszok elvirágzóban vannak, a tulipánok is mutatósak (már amelyik még virágzik). És persze a fákra is öröm ránézni, élénk zöldben pompáznak. Ha kisüt a nap, egyszerűen jó kedve lesz az ember lányának. Eközben Magyarországon már az orgonák is elvirágzóban vannak, azaz mi itt kicsit késésben vagyunk, de ki bánja...

Plusz csináltam pár képet a kedvenc graffitifalunkról, amiről már korábban írtam pár szót. Hiába, az új fényképezőgépem szinte magától bekapcsolódik egy-egy témát látva ;)

Ma egyébként különösen kellemes későtavaszi időnk volt (Magyarországgal ellentétben) : napsütés, meleg, embertömegek a kávézók napsütötte teraszain...nem is nagyon akaródzott hazatekernem a bringámmal (ami még - ejnye! - a tavaly őszi sáros avart hordozza magán, azaz takarításért kiált).

A nap svéd szava: vår (tavasz)

Nincsenek megjegyzések: