2011. április 26., kedd

Virágok és játszóterek

Csak mostanában jöttem rá, hogy valami elképesztő mennyiségű virágot ültettek ki Malmöben. Most éppen a nárciszok és a tulipánok vannak többségben, de pl. árvácskából sincs hiány.

A brazil barátnőmtől én is kaptam két cserépnyi mininárciszt a múlt héten, de sajna nem sokáig bírták a balkon trópusi klímáját, így énm is vettem két újabbat (lehet tippelni, hogy néznek ki mára). Amikor ezt írom, már a cseresznyefák - az igaziak és a díszek - is virágoznak.

Egyéb mozgolódás is van errefelé: az elmúlt hetekben a kertünkben felújították a játszóteret, így most már hinta és egy vagány csúszda is van. Na meg egy homokozó. Egyre több kisgyerekes család van a lakóközösségben, innen jött az igény.

De a mellettünk lévő Beijers parkban is van egy jó kis játszótér, többek között zsiráfos és zebrás csúszdával. Ez az egyike Malmö jópár téma-játszóterének - van pl. cirkuszos, tengeri, spirál, naprendszert modellező (!), és olyan is, ahol a sérült gyerekekre is gondoltak. Nemsokára képekkel is jövök, amik azt bizonyítják, hogy Malmöben jó dolog gyereknek lenni (emiatt is) :-)

A nap svéd szava: lekplats (játszótér)

Nincsenek megjegyzések: