2011. május 17., kedd

Sör és egyebek

És az milyen, amikor leemelek egy holland gyártmányú sört (Trappistenbier) a Systembolaget polcáról és a következőt olvasom a hátsó címkéjén, magyarul:

"Trappista búzasör ... Összetevők: ivóvíz, árpa-, búzamaláta, komló, sörélesztő, természetes ízesítők" :-) Ezen kívül már csak angol szöveg van rajta, mégpedig ausztrál és új-zélandi exportra.

Apropó, magyar! Tegnap beugrottam a Lucu Food-ba (szupermarket, főleg külföldi élelmiszerekre szakosodva) és egy 5-ös csomag Túró Rudival távoztam...kettőt utána rögtön a román ismerőseinknél hagytam, a magyar csodát népszerűsítendő ;)

A nap svéd szava: ungersk (magyar)

5 megjegyzés:

kanelbullar írta...

En is el akartam mar menni Lucu Food-ba, egy kis Turo Rudiert. :) Na talan jovo heten... :D

Edit írta...

Ma kiszabadultam a Tesco-ba és én is vettem Túró Rudit. 5-ös csomag csak az óriás változatból volt, a normál 8-as csomagolását sokalltam, így csak 4-et vettem. A hűtőbe már csak 3 került be. :-)

Emőke írta...

Én is óriást vettem, de tök véletlenül :-)

GasztroManó írta...

Sziasztok!
Nem reg ota elek Svedorszagban, igy meg annyira nem vagyok tisztaba a dolgokkal. Az lenne a kerdesem, hogy lehet-e turot, vagy turohoz nagyon hasonlito termeket kapni? Ha igen, hogy hivjak?
Koszi.

Emőke írta...

Szia!

Az említett Lucu Food-ban (Malmö) rendes túrót is lehet kapni, lengyel gyártmányút. A nevére most nem emlékszem, de fel lehet ismerni a hűtőpultban.

Vagy a Lidl-ben lehet német túrót venni műanyag dobozban, talán Qvark a neve. Ez nem a legtutibb, de elmegy.

Illetve az összes szupermarketben Cottage Cheese-t, de az nem ugyanaz, pl. tűrós tésztához nem a legjobb.