2011. április 5., kedd

Sarki fény Skåne-ban?

Izé, nem vagyok egy ideális blogoló, közel sem. De most ígéretet teszek a közeli jövőre nézve: hamarosan újabb bejegyzések várhatóak, amikhez már gyűjtögetem a témákat szorgosan. És a jó idővel magam is kibújok a csigaházamból, remélem :-)

Egyébként itt mostanában hóvirágokat, nárciszokat és krókuszokat lehet virágozni látni. És kedvencemet, a fürtös gyöngyikét. És egyre több madár csicsereg.

Figyelem, figyelem: holnap (április 6-án, szerdán) naplemente után, kb. 20 h-kor sarki fény várható errefelé (Skåne), a Sydsvenskan cikke szerint. Aki teheti, figyelje meg, ilyet szépséget nem sokszor lát az ember életében. Én még nem láttam, csak fotón. Fényre fel!

A nap svéd szava: norrsken (sarki fény)

7 megjegyzés:

Manka írta...

Szia Emőke! Remélem, jól vagy... mindig vártam az új írást, örülök, hogy most felbukkantál. :)
Te mennyire leszel a sarki fény közelében?

Fernel írta...

Na, végre!

Már nagyon vártalak!

Örülök, hogy újra itt! Hiányoztál.

Emőke írta...

Sziasztok,

Köszi :-) Nekem is hiányoztatok!

Manka, én továbbra is Skåne-ban vagyok, így elméletileg van esélyem látni a sarki fényt. Feltéve, ha tiszta lesz az idő. Most éppen felhős...

Emőke írta...

Nos, elmentünk Lomma-ba (15 km Malmötől) a tengerpartra...valamit láttunk, elég gyengén és hát fotózhatatlan volt a jelenség. Remélem, más többet látott és lesznek képek a weben.

Manka írta...

Ó de kár, hogy csak ilyen gyengén láttátok!... De azért remélem, jó kis kiruccanás volt :)

Emőke írta...

Igen, köszi. Összekötöttük egy pizzázással a Gesztenye (Kastanje) Pizzériában :-)

Judit Lingon írta...

Sarki fény Skånéban? Az normális?
Én a télen Oslótól kissé északra láttam hosszú perceken át, csillagos volt az ég, kristálytiszta a levegő, a sarki fény pedig lassú tánccal kápráztatott el bennünket. nagyon speckó érzés! Ajánlom! :-)