2009. július 14., kedd

Újratöltve

Egy korábbi bejegyzésben írtam, hogy nem olyan gyakran fogok írni a blogba, de ilyen hosszúra nyúlt szünetet egyáltalán nem terveztem. Ennek leginkább egy kényszerpihenő az oka: betegség és sajnos elég hosszas kórházi tartózkodás Malmöben, amiből még most lábadozom. De sokszor eszembe jutott közben a blog (is) és az utóbbi időben már témákon is agyaltam. Szóval nem vesztem el - és nem is akartam kitörölni a blogot (amitől egy aggódó kedves ismerős tartott).

Írhatnék most a svéd kórházi specialitásokról, amiket elsőkézből tapasztalhattam (például hogy a svéd betegkoszt mindennap főtt krumplikörettel jár, ami egy hét után már nem olyan izgalmas...vagy hogy a kórházban főleg magyar és román orvosokkal találkoztam), de ehelyett inkább visszatérek az általánosabb "svéd érdekességek" kategóriára. Most is van elég téma, dacára az általános nyári uborkaszezonnak.

De főleg: nagyon köszönöm mindenkinek az érdeklődést, a rokonoknak/ismerősöknek pedig a sok pozitív energiát, egészen biztos, hogy sokat segítettek/segítenek :-)

A nap svéd szava: sjukhus (kórház...a kiejtése nem egyszerű, kb. hhhűkhhhűsz, valami extrém h-betűkkel ;) )

6 megjegyzés:

Manka írta...

Isten hozott újra itt! Tényleg gondoltam többször, vajon miért nem írsz... és remélem, most már tényleg minden rendben és hamar felgyógyulsz. Milyen témákat találtál ki?
Nyelvprobléma ezek szerint a kórházban nem volt :)...

Névtelen írta...

Éljen, éljen hurrá!
Rita

Emőke írta...

Szia Manka,

Például olvastam egy nagyon érdekes újságcikket az egyik malmöi "kutyaóvodáról", ami nagyon meglepett, erről akarok majd írni. A többi meg legyen meglepetés :-)

Nyelvprobléma? Dehogyisnem, volt bőven. Például nem vagyok a skånei - országszerte hírhedten fura - akcentushoz szokva (mivel a munkahelyen északabbra van, ugyebár), így sokszor "lemaradtam" a párbeszédek lényegéről. De azért ahol kellett, meg tudtam magamat értetni.

Névtelen írta...

Németh Péter küldi :
Szia Emőke !
Már kezdtem aggódni hogy mi van Veled?
Remélem túl vagy a betegségen,brrrr!
Hiányoztak már a bejegyzéseid...
Örülök Neked,minden jót kívánok!
N.Péter

Katica írta...

jaj, de jó, hogy visszatértél! örvendezzünk! :-)

Anna írta...

Én is örülök, hogy megvagy! Így ismeretlenül is. Véletlenül akadtam a blogodra még hónapokkal ezelőtt, és nagyon tetszik!

Amúgy szeptembertől a szomszédban leszek, Norvégiában fogunk élni, ezért is érdekes nekem ezzel a skandináv hangulattal ismerkedni... Hajrá, csak így tovább!
:) Anna