2008. augusztus 15., péntek

Nyári utak

Ma éjfélkor jár le a nyári kedvezményes utazási kártya - a Sommarkort - érvényessége (és épp ma olvastam az újságban, hogy itt jövő hétfőn már kezdődik is az iskola - szóval valószinűleg ezért). Nagyon jó kis találmány ez a Sommarkort: 450 koronáért - kb. 12.000 Ft - 50 egység jár; egy egységért (=kb. 230 Ft) 3 órán keresztül lehet utazni, akár oda-vissza is, egész Skåneban. Viszont csak nyáron használható a kártya, pontosabban június 15-e és augusztus 15-e között, ugyanis ilyenkor nagyon sokan külföldön nyaralnak és igy akad jócskán plusz kapacitás a buszokon/vonatokon.

Mivel anyu is meglátogatott bennünket, összesen 3 db kártyát vettünk (egyébként átruházható, de egy úton csak egy személy használhatja), de akárhogy is igyekeztünk, nem sikerült az összes egységet elhasználnunk - viszont igy is bőven megérte az árát.

A mai "last minute" programunk - és egyben a nap svéd szava :-) - a dressincykling volt - talán sinbiciklizésnek lehetne forditani. Vicces dolog: egy háromkerekű, sinen futó járgánnyal lehet erdőn-mezőn keresztülhajtani. Abszolút környezetbarát vonatozás - mozdony nélkül, emberi hajtással. Nagy ötlet! Talán Magyarországon is meg lehetne honositani, pl. a leépitett kisvasutak vonalán.

2 megjegyzés:

Rita írta...

Szia!
Akkor kapcsolódjunk össze!
Mi már elmentünk, de azért lesz mit beszélnünk!

Emőke írta...

Szia Rita!

Nahát, nemrég én is megtaláltam a blogodat, de most megint beleolvastam. Barcelona sem rossz hely, sőt! :-)

Emőke (alias Malin)