2008. augusztus 5., kedd

Az ominózus hűtő-ügy

Még múlt pénteken, az egyik lépcsőház bejárata előtt (mellettünk kettővel) feltűnt egy kiszolgált hűtő. Nem illett oda, de még szombaton is ott volt szegény, akkor már felborulva, polcai félig kiesve. Az illető lépcsőházhoz vezető járda igy szinte teljesen eltorlaszolódott.

Vasárnap megjelent (na nem a szemétszállitó társaság kocsija vagy egy bűntudatos lakó, hanem) egy már-már túlzottan udvarias levél az összes lépcsőház bejárati ajtaján, miszerint a kidobásra itélt háztartási gépeket a megfelelő hulladékudvarba kell elszállitani VAGY kéretik felhivni a megfelelő telefonszámot, hogy ingyenesen szállitsák el. Ha esetleg valami még nem lenne világos, szívesen állnak rendelkezésre (már ami a felvilágositást illeti). Mondom, a hangnem teljesen kifinomult és választékos, de a sorok közül azért kihallani némi dühödt sistergést :-)

Hétfő: nyugaton a helyzet változatlan. Még kedd kora délután is, amikor anyuval sétálni indultunk. De amikor hazaértünk, a hűtő már nem lakott itt. Csak találgatni tudunk, mi lett vele. Már csak az ajtókra felragasztott levél emlékeztet rá. Le is fényképezem majd, nyelvtanuláshoz remek fordulatok vannak benne :-)

A nap svéd szava: munsår (azaz herpesz).
Sajnos nem csak kiváncsiságból kerestem ki a neten...

Nincsenek megjegyzések: