2011. október 6., csütörtök

Megérkezett...

...a rossz idő, hideg (13-14 fok), zuhogó eső és kisebbfajta szélvihar formájában - és az elkövetkezendő napok előrejelzései sem néznek ki rózsásabban (12 fok, eső, szél). Aktuális egy kis szaunázás az alagsorban, ugyanis a házunknak van egy saját bastu-je (a szauna svédül). Előre le kell foglalni egy időintervallumra és máris indulhat az izzadás :-)

Pedig ma is bicikliztem volna a városba, de ilyen időjárás mellett nem vállaltam be. De jópáran igen. Lehet, hogy szoknom kellene a gondolatot (őszi ill. téli extrém biciklizés; van, aki a hóban is nyomul). Még van is olyan esőkabátom, ami a lábamat is védi és az első biciklikosarat is. A poncsó anno Kínából érkezett postán "számítógépalkatrész" megjelöléssel a borítékon (talán így olcsóbb volt?).

No mindegy, nem nyafogok, elvégre ősz lenne, vagy mi. Utólag örülök, hogy tegnap még jó idő volt, ugyanis akkor még bicikliztem egyet (majd elvittem Hampust, a macskánkat Jiřihez, a szimpatikus cseh állatorvoshoz).

És persze a napok is egyre rövidebbek, észrevehetően. A mai napfelkelte Malmöben 07:20-kor volt, napnyugta 18:32-kor. (Összehasonlításképpen ugyanezek Budapesten: 06:48 és 18:14)

A nap svéd szava: regn (eső)

Nincsenek megjegyzések: