2011. augusztus 5., péntek

Eső, napsütés...és egy kis mosoly

Az esős időről már volt szó, a beázott pincetárolókról is. Ez utóbbiról egy hosszabb, nyomtatott papírlap is felkerült minden lépcsőház bejárati ajtajára (a felelősséget - cselesen - a város eldugult lefolyóira hárítva). Az aláírásban valahogyan november 23-i dátum állt, amit hamarosan (kézírással) júliusra javítottak...

Most a napokban reagált egy magát meg nem nevező lakótárs a papíron, a következő üzenettel: JA, MAN KAN JU FAKTISKT TRO ATT DET ÄR HÖST. Azaz: Igen, végülis azt hiheti az ember, hogy ősz van. Tízpontos válasz, hát nem? (Közben a biciklitárolóban azóta is áll a víz, jegyzem meg mellékesen.)

És ha már bicikli, láttam egy polgártársat, aki a Kungsgatan bicikliútján egy LCD (lapos) monitort szállított a bicikli kormányán egyensúlyozva. Meghajtottam előtte a fejemet, én ilyesmire nem vállalkoznék. (Oké, nem is vagyok egy profi bringás.)

De nem akarom azt sem elhallgatni, hogy minden héten van 2-3 napsütéses nap, ilyenkor még a tengerpartra is eljutunk olykor. A héten - saját készítésű kávé kortyolgatásával egybekötve - találkoztunk egy volt osztálytársnőmmel, aki lehet, hogy heteken belül Göteborgba (300 km-re) költözik, a további tanulmányai miatt*. Hiányozni fog, komolyan...

* ez véglegesen az elkövetkezendő napokban fog eldőlni, amikor a 2. választ küldik ki a főiskolák és egyetemek

Ui.: A képen látható tengerpart pedig Lomma-ban van, innen 10 km-re. Itt dolgozik E., no nem a tengerparti részen, hanem az ipari negyedben.

A nap svéd szava: höst (ősz)

2 megjegyzés:

Muky írta...

Szia Emőke!
Ne haragudj, hogy így ismeretlenül írok Neked! De lenne néhány kérdésem, amit felszeretnék neked tenni! Ezt lehetne esetleg emailban, vagy skypeon? Nagyon örülnék, ha lenne lehetőségem beszélni veled! Fontos lenne! Előre is nagyon nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Gaby :)

Emőke írta...

Szia,

A mailcímem a profilomban megtalálható...