2011. július 5., kedd

Házi hírek

A mai napon ezek vannak:
  • Budapest: napkelte 04:52 - napnyugta 20:42
  • Malmö: napkelte 04:33 - napnyugta 21:52
, szóval sokáig világos van errefelé...

És hurrá, megérkezett a legújabb Musköten Nytt (kb. "muskétás hírek", a lakóközösség neve a muskétás), frenetikus hírekkel. Kedvencem az a hír, hogy Birgitta - aki a lakóközösség tagja - magára vállalta a svéd zászlónk kezelését (azaz fel- és lehúzását). Ha hinni lehet a krónikásnak, eddig nem akadt erre a feladatra jelentkező. Birgittáról egy fotót is betettek a cikkbe, hogy tudjuk, kinek legyünk hálásak :-)

De azt is megtudhatjuk, hogy valami felelőtlen grillező a még izzó faszenet beledobta a szemetesbe. Szerencsére valaki észrevette és eloltotta a tüzet.

Aztán volt beázás a pinceszinten (nagy viharok voltak), ezügyben ismertetik a tennivalókat, ha valakinek kára lenne. Ezzel kapcsolatban valaki - önkényesen - átrendezte a (szintén alagsori) biciklitárolót, ami elég kaotikus állapotokat okozott (én is nehezen tudok beparkolni). Egy dühös tag ki is írt egy "mérges cetlit" az átrendezőnek címezve...amely cetli ma délután darabokra szaggatva hevert a padlón, hmmm. Mindenesetre hamarosan vissza lesznek rendezve a biciklitároló tartók, a biciklikkel együtt.

Aztán "Privát" feliratú táblákat fognak elhelyezni a játszótérnél és a grillpergolánál (ezek szerint más is használni akarta őket).

Júniusban és júliusban 10 új tag költözik a házakba (mert a muskétás lakóközösség több házat is magában foglal).

Végül: Július 24-én kerti parti lesz, július 19-ig lehet jelentkezni és megjelölni, hogy bort vagy cidert kérünk. Fejenként 50 korona a részvételi díj, ami némi harapnivalót is magában foglal.

A nap svéd szava: tilltugg (harapnivaló az ital mellé)

Nincsenek megjegyzések: