2010. július 30., péntek

Vecka 29 (2. rész)

...közben rájöttem, hogy igazából az evezés még a 28. hét vasárnapján volt, de az elmúlt hét sem volt kevésbé izgalmas. Kezdődött azzal, hogy hétfőn reggel a parkban - ahol Dunát lehetne rekeszteni üregi nyulakból - találtam egy helyes (házi) törpenyulat. Nagyon könnyű volt becserkészni és megfogni, láthatóan nem félt az emberektől, akik közül pedig néhányan voltak olyan "kedvesek", hogy kirakták a parkban - legalábbis erre tippelünk.

Úgyhogy most Hampus, a macska mellett immár saját nyulunk is van :-) Mégpedig egy kosorrú lógófülű törpenyúl, aki a keresztségben a Bobek nevet kapta, a Bob és Bobek című klasszikus csehszlovák mesesorozat után, ami két nyúlról szólt, akik egy cilinderben laknak. A YouTube-on egész sok filmet találtam.

Aztán mi is volt még a múlt héten?...
  • Kávézás a tengerparton (brazil, kínai és magyar résztvevőkkel) egy nagyon helyes kávézó árnyas teraszán. A kávézó először virágüzletként indult be, majd a kreatív tulajdonosnő beismerhette magának, hogy több lábon kell állnia, így a virágok mellett megjelentek a kávéscsészék valamint a finom - és gyönyörű! - sütemények is. Tipp: a citromos süti valami mennyei!!

  • Ugyancsak a kávézó teraszán ismertük meg Vincentet (véletlenek nincsenek, ugyebár), aki Van Gogh-hoz hasonlóan szintén holland és nincs híján a kreativitásnak, legyen szó akár egy malmöi albérlet megszerzéséről vagy bármi másról :-) Mondjuk a tanácsunkat nem kérte ki a szerződéskötés előtt, úgyhogy augusztus közepétől a hírhedt Rosengård városrészben fog lakni. Lycka till! (Azaz sok szerencsét.) Vincent augusztus közepétől a malmöi főiskola hallgatója lesz, bár előreláthatóan csak egy félév erejéig.

  • Idén először voltunk sínbiciklizni is, ami ismét remek móka volt (kivéve azt a pillanatot, amikor kisiklottunk, brrr!). Pláne hogy hatan voltunk. Jellemző, hogy csak egy echte svéd van a társaságban (a brazil lány barátja) és mi E.-vel abszolút többségben voltunk, mint magyarok (2 fő magyar > 1 fő brazil / 1 fő kínai / 1 fő svéd / 1 fő holland).

...ez a bejegyzés pedig olyan lassan készült, mint Luca széke, úgyhogy azóta már ismét sok fejlemény van: Vincent hazautazott a szüleivel Hollandiába (augusztus közepén érkezik vissza). Aztán Yali, a kínai lány Kínába távozott egy hónapra. Ő csak kicsit marad Malmöben utána, mert ősztől Lengyelországban lesz cserediák.

Mi meg a brazil-svéd párossal együtt azóta egy újabb evezésen vagyunk túl, ami még hosszabb volt, mint az első alkalom, de túléltük ezt is :-)

A nap svéd szava: kanot (kenu)

Nincsenek megjegyzések: