2010. július 17., szombat

Autók és szerelők - nyáron

Nem tűntem el és nem is unatkozom, sőt: inkább folyamatosan akut időhiánnyal küzdök, a nyári szünet ellenére - vagy épp amiatt :-) Avagy: úgy szép az élet, ha zajlik. Példának okáért a múlt héten Budapesten sok ismerőssel, baráttal sikerült összefutnom. Jó társaságban persze gyorsan telik az idő...

A legviccesebb talán mégis az volt, hogy B.-vel megbeszéltünk egy találkát a múlt vasárnap estére Budapestre (ami végül a foci VB miatt mégsem jött létre). Pedig ebben pont az lett volna a pláne, hogy mindketten malmöi lakosok vagyunk, ahol viszont mostanában valahogy nem tudtunk összefutni...

A kialakult kellemes hangulatot némileg beárnyékolta a Malmöből érkező hír, miszerint a kocsink egyik alkatrésze megadta magát és nemcsak újért, de szerelőért is kiáltott. Azután amikor már kb. a tizedik műhely mondja, hogy "tulajdonképpen zárva vagyunk és csak véletlen, hogy felvettük a telefont" valamint "ne is álmodjon róla, hogy augusztus vége előttre tud bárki is időpontot adni", akkor az ember hirtelen visszasírja a magyar viszonyokat.

Itt ugyanis - mármint svédhonban - nyáron mindenki minimum 4, de gyakran 6-8 hetes szabadságot vesz ki és szinte megáll az élet. Az ideiglenesen megüresedett lakásokat kiadják nyárra és irány a világ egy másik szeglete.

De minden jó, ha jó a vége: valahogy csak került egy szerviz, ami július közepére bevállalta a szerelést és ahová - egy brazil-svéd baráti párnak köszönhetően - sikerült a Saab-ot elvontatni. Szóval szerda óta ismét van autónk, ugyanakkor visszaszolgáltattuk a bérautót, egy Toyota Aigo-t ("aki" nem lett a szívünk csücske a kis gnóm testével, már elnézést). A bérlésre azért volt szükség, mert E. anyukája tiszteletét tette nálunk és mégiscsak egyszerűbb volt azalatt az egy hét alatt autóval közlekedni, mint mindenhol a buszokra-vonatokra várni.

A nap svéd szava: hyrbil (ejtsd: hűrbíl; jelentése: bérautó)

Nincsenek megjegyzések: