2011. április 30., szombat

Szabadlábon Hungáriában

A dolgok felgyorsultak: két napja - vagyis két hónap után - kiírtak a kórházból. Bár van egy olyan gyanúm, hogy a nővérek megelégelték a rengeteg cuccomat, amit a szobámban felhalmoztam. "Tűzveszélyes", hangzott az ítélet az utóbbi időben többször is, pl. a saját ágyneműmről is (a kórházi ugyanis tűzálló). Pedig most hétvégén van Valborg, a hagyományos svéd tűzünnep - eller hur?* :-)

Ezeket a sorokat viszont már Miskolcról írom, ahová a temetés miatt jöttem, csak 3 napra. Fura dolog Magyarországon turistáskodni. Pl. a repülőgépen tudtam meg, hogy Ferinek annyi. Mármint Ferihegynek...és "Lisztferi" lett az új befutó. Ezúton is kikérem magamnak, én továbbra is Ferihegy-párti vagyok. Plusz ha még a Moszkva teret is megszüntetik, más, súlyos elvonási tüneteim is lesznek. Könyörgöm, már csak ilyen "problémák" léteznek errefelé? Na jó, politika OFF.

No és nem hazudtoltam meg zűrös önmagamat: ma reggel hívtak telefonon, hogy a (ferihegyi!) reptéren "sikeresen" elhagytam az útlevelemet, amit a reptér alkalmazottai megtaláltak (vagy valaki leadta nekik). Anyu ugyan kicsit morgott a hír hallatán, hogy "ejnye kislányom", de én mégis nagyon örülök, hogy nem került illetéktelen kezekbe az útlevelem és hétfőn vissza is kapom, persze még a visszaút előtt.

A nap svéd szava: flygplats (reptér)

* vagy nem?

5 megjegyzés:

Manka írta...

Na, nekem meg tőled kell megtudnom... Komolyan "Liszt Ferenc"??? Ha annyira ragaszkodtak a ferihez, igazán meghagyhatták volna a régi nevet.. Mi baj volt vele? És mi van a Moszkva-térrel?

Emőke írta...

Szia Manka :-)

Ez halálkomoly. Beraktam a postba a linkeket, bizonyítékként.

"[...]
a Moszkva tér Széll Kálmán, a Köztársaság tér II. János Pál pápa, a Margit híd budai hídfőjénél található közterület pedig Elvis Presley nevét veszi fel.
[...]"

"a közterületek átnevezése pótcselekvés, amivel a városvezetés az érdemi tevékenység hiányát kívánja leplezni, mára azonban a szocialisták véleménye az, hogy az okozott károkat akarják elfedni."

"Kaltenbach Jenő, a nemmel szavazó LMP-frakció vezetője szerint az átnevezések kampányszerűek, a múlt átírását és pártpolitikai célokat szolgálnak. Kaltenbach Jenő úgy véli: egy város identitását a hagyományai adják meg, s ha egy városban 20-30 évente átnevezik a közterületeket, annak a városnak nem lesz identitása."

Ilyenek is lesznek még pl. (ami nem baj):
- Sinkovits Imre utca
- Hidegkuti Nándor utca
- Domján Edit utca
- Romhányi József utca
- Simándy József utca

Névtelen írta...

FBon ha felvesztek egy vagy ket blog-hirportalt, akkor eleg jo ralatasotok lehet a hazai hulyesegekre, igy nem otthon er sokk benneteket ;)
Erezd jol magad Emoke otthon! Toltodj, oldodj, pihenj!

Patti írta...

Khmmm, Emőke, te aztán tudsz! Még jó, hogy meg lett az útleveled :)

Ez a Liszt Ferenc cucc nagyon jó... Veszprémben van egy út amit több mint 20(!) éve neveztek át de a szüleim generációja még mindig Felszabadulás útjának hívja. Kíváncsi leszek mi lesz a Moszkva térrel... :D

Remélem a lehetőségekhez képest jól érzed magad, és hogy ez a látogatás nem jelent visszalépést a gyógyulásban. Vigyázz magadra :)

Vi ses nästa vecka :D

Emőke írta...

Jaså :-)

Pl. melyik hírportált ajánlod?...