2011. április 22., péntek

Kalácsos

Vasárnap óta persze párezer lépés megvolt...és csak úgy rohannak a napok is. Ami kivételesen jó dolog, mert nem unatkozom egy pillanatot sem. Minden második éjszaka otthon alhatok, de napközben is kint szoktam lenni és vagy egyedül rovom az utcákat (ez a ritkább), vagy találkát szervezek a régebbi és újabb barátokkal / ismerősökkel.

Ma a tengerparton voltunk, isteni idő volt (kb. 22 fok árnyékban). Tegnap pedig csodaszép húsvéti tortát ettünk egy virágzó kertben, ahol a (svéd!) házigazda gitározott és énekelt nekünk :-)

Most éppen húsvétikalács-recepteket keresgélek. Kezdőknek valót, mert sajtos pogácsát már tudok sütni, de a húsvéti kalács még nincs benne a (szűkös) repertoáromban. Ugyanis vasárnap hivatalosak vagyunk egy húsvéti ebédre. Svéd-magyar kooperációs ebéd lesz különféle sillel (hering), kaláccsal és sajtos pogácsával. Lesz snaps is, amit én csak megkóstolok ;)

Ja igen, ha húsvét, akkor édességgel (godis) töltött papírtojások (påskägg) cserélnek gazdát. Ma este kaptunk ilyet bent a kórházban is. Ilyenkor sajnos megfeledkezem az elveimről...

Szerencsére locsolkodás, mint olyan nincs. Bevallom, nem is hiányzik.

A nap svéd szava: Glad Påsk! (= Kellemes húsvéti ünnepeket!)

2 megjegyzés:

Manka írta...

Én is kalács receptet keresek, általában Limaránál találok vmi finomságot :)
Jól hangzik ez a svéd-magyar ebéd, majd írd meg, hogy sikerült, ki mit vitt. Vidám húsvétolást!

Szajkó írta...

Szia,
En is Limarát javasoltam volna:)
Glad Påsk till dig också!