2010. szeptember 9., csütörtök

A magyar kétfarkú kutya

Most az következik, hogy miért imádom Magyarországot. Többek között a Magyar Kétfarkú Kutya Párt miatt, ami poénnak indult pár éve, de idén - végre! - az igazi politikai életbe is betörtek, mint "az egyetlen értelmes választás". Amikor augusztusban Budapesten voltam, az ő plakátjaikkal voltak tele a választási hirdetőtáblák, pl. végig az Andrássy-úton. Szorgosan fotóztam a legalább 20-féle verziót (köztük egy egész részletes programmal). Ez igen, gondoltam. Még ha nem is nyernek, akkor is hiányt pótolnak, azzal, hogy görbe tükröt mutatnak. Nálam pedig sok jópontot kap, aki ezt humorral teszi :-)

Idézem őket (2010-09-03):

"Kopogtatócédulák - Victora Zsoltnak kb 3000, Mogács Dánielnek 233, Kovács Gergelynek 700 körüli lett. Volt még 110 000 egy talicskában, de azt valaki eltolta, mikor nem figyeltünk. A cédulák most már nem fontosak, de az illető a talicskát visszaadhatná, elég drága volt.

Ez persze mind kevés az induláshoz, de például gombócból egész sok. Vagy Tyrannosaurus rexből.

Mindenesetre a szavazólapon nem leszünk rajta, a kampány ezért most takaréklángra kapcsol [...]

Köszi mindenkinek, aki segítette a pártot! Mi remekül éreztük magunkat, remélem önök is jól szórakoztak. Aki feltétlenül ránk szeretne szavazni, az írja rá nyugodtan a nevünket a szavazólapra.

Jövő szombaton kampányzáró ivást tartunk, még mi sem tudjuk hol, de majd szólunk."

Plusz a mai hír is nagyon tetszett, miszerint "nem törvénysértő örök életet ígérni". Hát persze, hogy nem az :-)))

De lássuk csak:

"[...] a panaszos azt sérelmezte, hogy – véleménye szerint – a Kétfarkú Kutya Kulturális Közhasznú Egyesület plakátjain teljesíthetetlen ígéretek és gúnyolódó kijelentések olvashatók. Úgy vélte, a jelölőszervezet működése sérti a jóhiszemű joggyakorlást, ezért működésének betiltását kérte.

A Kétfarkú Kutya nevű jelölőszervezet plakátjain mások mellett „több hétfőt”, „ingyen sört”, „teljes adócsökkentést”, „örök életet”, „több mindent, és kevesebb semmit” ígértek. A Fővárosi Választási Bizottság azonban a kifogást – hatáskör hiányában – elutasította."

Egyébként itt, Svédországban is éppen választások előtt állunk, méghozzá már szeptember 19-én. És a három szavazólap közül kettőn mi is leadhatjuk a voksunkat, EU-s állampolgárként. De erről majd legközelebb...

A nap svéd szava: rösträtt (ejtsd: rösztrett, választójog)

Nincsenek megjegyzések: